“Voordat je start”

Startlocaties

Let op: Bij de combinatie-arrangementen kan de startlocatie wisselen. Jouw/jullie startlocatie staat vermeld op de emailbevestiging die je ontvangt na boeking, die is leading.
Klik hier voor de routebeschrijving.

Belangrijke informatie

Wat leuk dat je gaat deelnemen aan een van onze activiteiten! Wij verheugen ons op jullie komst! Op deze pagina vind je nog belangrijke informatie voor je bezoek!

De programma's van Valkenburg Adventure

De programma’s van Valkenburg Adventure zijn groepsgebonden recreatieve programma’s, waarin niet het leveren van een sportprestatie, maar het unieke karakter van de verschillende sportonderdelen centraal staan. Een goede conditie is dan ook niet vereist.

Hoewel er sprake is van een dag met een sportief karakter zal de sfeer en de gezelligheid in de groep de belangrijkste rol spelen. Het hele programma vindt plaats onder begeleiding van ervaren Valkenburg Adventure-begeleiders. Het veiligheidsaspect staat hoog in het vaandel.

Kledingadvies

  • Vrijetijds- of sportkleding met sport- of wandelschoenen. Eventueel schone kleding voor na afloop van het programma.
  • Bij slecht weer is een regenjas tijdens de survivaltocht een must. Denk ook aan een setje droge kleding en schoenen voor na afloop van de survivaltocht.
  • De grotprogramma’s evenals een gedeelte van de survival vinden plaats in de mergelgrotten van Valkenburg, waar zowel in de zomer als winter een constante temperatuur circa 12 graden Celsius heerst. Daarom adviseren wij om een lekker (fleece)vest, trui of jas aan te trekken.
  • In de herfst en winter, bij temperaturen onder de 10 graden Celsius, zijn een muts, sjaal en handschoenen tijdens de outdoor programma’s vaak geen overbodige luxe. Vooral bij mountainbike- en wandeltochten.

Wat zit er inbegrepen?

Voor zover van toepassing zijn alle materialen die nodig zijn voor het gereserveerde programma inbegrepen. Daarnaast zal er altijd een deskundige Valkenburg Adventure-gids meegaan.

Waar moet je verder rekening mee houden?

  • Wijzigingen in het personenaantal mogen tot 8 dagen voor aanvang van de activiteit aan ons worden doorgegeven. (Zie algemene voorwaarden Artikel 5 ‘’wijzigingen door de klant’’. Nadien ben je gebonden aan de betaling van het opgegeven aantal personen.

  • Zorg ervoor dat je samen met jouw groep uiterlijk 15 minuten voor aanvang van het programma aanwezig bent. Wij vragen jou, als organisator, je direct te melden bij onze medewerker achter de balie. Bij aankomst op onze locatie krijg je namelijk nog een korte inleiding van één van onze medewerkers en kun je nog gebruik maken van de laatste toiletmogelijkheid. Hierna zal er gestart worden met de activiteit.

  • De kans is groot, dat er na jullie nog andere groepen gebruik maken van ons programma. Daardoor zijn wij genoodzaakt om te stoppen op de afgesproken tijd. Indien het programma te laat start, omdat jullie niet tijdig aanwezig waren op onze locatie, kan dit betekenen dat jullie programma zal worden ingekort. In dit geval hebben jullie geen recht op teruggave van de betaalde prijs. 

Antwoord op jouw vragen

We hebben de meest gestelde vragen vast voor je beantwoordt. Heb je toch nog een vraag? Neem contact op.

In de grotten heerst een constante temperatuur van ongeveer 12 graden celcius. Daarom raden wij aan om een longsleeve of fleece vest of jasje aan te trekken en een comfortabel zittende broek en dicht schoeisel. Wanneer je gaat deelnemen aan een van onze outdoor programma’s raden wij comfortabele, sportieve kleding aan, die past bij de weersverwachtingen.

Ja, de activiteiten zijn goed te doen voor iedereen met een normale fysieke conditie. Onze programma’s zijn actief, maar niet per definitie ook sportief. Het tempo wordt aangepast aan de langzaamste in de groep. Houd er bij de Sibbergroeve rekening mee dat je een lange wenteltrap moeten afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan de grotprogramma’s. Twijfel je of je dit conditioneel gezien aankunt? Neem dan telefonisch contact op met ons voor persoonlijk advies. 

Dit verschilt per persoon en daarom adviseren wij om telefonisch contact op te nemen met ons salesteam voor persoonlijk advies. 

Bij onze grottentochten geldt een minimum leeftijd van 6 jaar. Verder geldt een minimumlengte van 1.40m voor het grotbiken en 1.30m voor de grotklautertocht. Kinderen onder deze lengte kunnen niet veilig fietsen op onze grotbikes of veilig gebruik maken van onze materialen en mogen daarom helaas niet deelnemen aan het grotbiken of grotklauteren. Wij maken hierin geen uitzonderingen i.v.m. de veiligheid.

Nee, in de grotten is het droog en schoon. De mergel kan wel op kleding terechtkomen, maar mergelstof kan makkelijk afgeklopt worden. Bij onze avontuurlijke grottentocht kan het zijn dat je door een waterbak moet, dus trek een makkelijke broek aan.

Over het algemeen kan men in de grotten staan en lopen. De gangen zijn gemiddeld 4 meter breed en rond 1.90 hoog, echter zijn er plekken in de gangen waar het iets smaller en lager is. (het laagste punt is 1.48), waar er dus gebukt moet worden.

Op onze grotlocaties zijn geen omkleedruimtes aanwezig, enkel toiletruimtes.

Je kunt op de locaties pinnen. Betalen met creditcard is helaas niet mogelijk. Groepen kleiner dan 8 personen kunnen online reserveren en betalen. Groepen groter dan 8 personen ontvangen een factuur.

Jazeker, wij hebben met onze programma’s een capaciteit van 1.500 activiteitenbezoekers per dag. Voor grote groepen bieden wij speciale maatwerkprogramma’s aan, die je terug kan vinden op de pagina maatwerk.

Ja, in de grotten mogen foto’s worden gemaakt.

Nee, al onze fietsen zijn voorzien van standaard mountainbike pedalen. Het is niet mogelijk om fietsschoenen in de pedalen vast te klikken.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Het is niet toegestaan om een kinderstoeltje achter op de fiets te monteren.

Nee. Wij willen de veiligheid van onze deelnemers te allen tijde waarborgen en staan het daarom niet toe eigen fietsmaterialen in de grot te gebruiken.

Ja, er zijn bussen die rechtstreeks voor onze locatie stoppen. Welke buslijnen dit zijn is afhankelijk van de datum (dit verschilt per dag).
Kijk op: https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/reisplanner.htm
Let op! Arriva maakt ook gebruik van ‘Belbussen’. Indien de bus die je nodig hebt een Belbus is, staat dit er duidelijk bij vermeld op de reisplanner. De Belbus dient echter uiterlijk 1 uur op voorhand gereserveerd te worden. Wil je gebruik maken van de Belbus? Bel dan dus ruim op tijd naar: 0800-0224050. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kun je kijken op www.9292ov.nl. Hier vind je de adressen van onze verschillende locaties.

Er zijn twee busstroken voor de ingang van het grotbiken, die enkel een in- en uitstapmogelijheid bieden. Ook bij de Fluwelengrot kunnen bussen alleen bezoekers afzetten. Bussen kunnen het beste parkeren bij de busparkeerplaats van Holland Casino. Bij Hoeve Schaloen hebben wij wel een eigen parkeergelegenheid voor bussen.