Veelgestelde vragen

In de grotten heerst een constante temperatuur van ongeveer 12 graden celcius. Daarom raden wij aan om een longsleeve of fleece vest of jasje aan te trekken en een comfortabel zittende broek en dicht schoeisel. Wanneer je gaat deelnemen aan een van onze outdoor programma’s raden wij comfortabele, sportieve kleding aan, die past bij de weersverwachtingen.

Ja, de activiteiten zijn goed te doen voor iedereen met een normale fysieke conditie. Onze programma’s zijn actief, maar niet per definitie ook sportief. Het tempo wordt aangepast aan de langzaamste in de groep. Houd er bij de Sibbergroeve rekening mee dat je een lange wenteltrap moeten afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan de grotprogramma’s. Twijfel je of je dit conditioneel gezien aankunt? Neem dan telefonisch contact op met ons voor persoonlijk advies. 

Dit verschilt per persoon en daarom adviseren wij om telefonisch contact op te nemen met ons salesteam voor persoonlijk advies. 

  • Zwangerschap; Raadpleeg in alle tijden uw arts. Deelname is niet mogelijk bij > 32 weken (Grotbiken, Grotbiken door de tijd, Grotklautertocht).
  • Deelname is niet mogelijk bij > 36 weken (Avontuurlijke grottentocht)

Bij onze grottentochten geldt een minimum leeftijd van 6 jaar. Verder geldt een minimumlengte van 1.40m voor het grotbiken en 1.30m voor de grotklautertocht. Kinderen onder deze lengte kunnen niet veilig fietsen op onze grotbikes of veilig gebruik maken van onze materialen en mogen daarom helaas niet deelnemen aan het grotbiken of grotklauteren. Wij maken hierin geen uitzonderingen i.v.m. de veiligheid.

Nee, in de grotten is het droog en schoon. De mergel kan wel op kleding terechtkomen, maar mergelstof kan makkelijk afgeklopt worden. Bij onze avontuurlijke grottentocht kan het zijn dat je door een waterbak moet, dus trek een makkelijke broek aan.

Over het algemeen kan men in de grotten staan en lopen. De gangen zijn gemiddeld 4 meter breed en rond 1.90 hoog, echter zijn er plekken in de gangen waar het iets smaller en lager is. (het laagste punt is 1.48), waar er dus gebukt moet worden.

Op onze grotlocaties zijn geen omkleedruimtes aanwezig, enkel toiletruimtes.

Je kunt op de locaties pinnen. Betalen met creditcard is helaas niet mogelijk. Groepen kleiner dan 8 personen kunnen online reserveren en betalen. Groepen groter dan 8 personen ontvangen een factuur.

Jazeker, wij hebben met onze programma’s een capaciteit van 1.500 activiteitenbezoekers per dag. Voor grote groepen bieden wij speciale maatwerkprogramma’s aan, die je terug kan vinden op de pagina maatwerk.

Ja, in de grotten mogen foto’s worden gemaakt.

Nee, al onze fietsen zijn voorzien van standaard mountainbike pedalen. Het is niet mogelijk om fietsschoenen in de pedalen vast te klikken.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Het is niet toegestaan om een kinderstoeltje achter op de fiets te monteren.

Nee. Wij willen de veiligheid van onze deelnemers te allen tijde waarborgen en staan het daarom niet toe eigen fietsmaterialen in de grot te gebruiken.

Ja, er zijn bussen die rechtstreeks voor onze locatie stoppen. Welke buslijnen dit zijn is afhankelijk van de datum (dit verschilt per dag).
Kijk op: https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/reisplanner.htm
Let op! Arriva maakt ook gebruik van ‘Belbussen’. Indien de bus die je nodig hebt een Belbus is, staat dit er duidelijk bij vermeld op de reisplanner. De Belbus dient echter uiterlijk 1 uur op voorhand gereserveerd te worden. Wil je gebruik maken van de Belbus? Bel dan dus ruim op tijd naar: 0800-0224050. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kun je kijken op www.9292ov.nl. Hier vind je de adressen van onze verschillende locaties.

Er zijn twee busstroken voor de ingang van het grotbiken, die enkel een in- en uitstapmogelijheid bieden. Ook bij de Fluwelengrot kunnen bussen alleen bezoekers afzetten. Bussen kunnen het beste parkeren bij de busparkeerplaats van Holland Casino. Bij Hoeve Schaloen hebben wij wel een eigen parkeergelegenheid voor bussen. 

Om te reserveren met een externe voucher vul je tijdens het boeken het woordje ‘voucher’ in, i.p.v. je originele externe vouchercode. Neem op de dag van je activiteit de voucher mee, dan kunnen we hem inscannen. (Op papier of telefoon)