Ondergrondse groeve expeditie

Op expeditie in de Sibbergroeve. Stap op je grotbike en ontdek de vele ondergrondse gangen, ga vervolgens op doolhoftocht om je uitweg weer te vinden!

Het avontuur

De Sibbergroeve

De expeditie locatie is de Sibbergroeve. Een eeuwenoud gangstelsel van maar liefst 70km! Wat hier allemaal verscholen ligt zullen we tijdens het avontuur achter komen.

Tijdens de tocht gaan we een combinatie doen van het Grotbiken en de Avontuurlijke Grottentocht.

Hoe ziet de dag eruit?

Onderstaande is een voorbeeld planning. Dit is geen feitelijk overzicht, maar een illustratie van de beleving.

ondergrondse groeve expeditie_1

Grotbiken

We ontdekken samen dit grote ondergrondse landschap, per grotbike! We gaan links, rechts, zien een hoog plafond, dan weer laag, smal, ruim, geen idee meer waar we zijn. Zou onze gids de weg nog weten?
Dan stoppen we… Tijd voor een korte pauze! Even tijd om dit landschap ook echt tot ons te nemen en de 40 meter diepe verborgen verhalen te ontdekken.
We stappen weer op, terug het donkere gangenstelsel in!

Lunch/Pauze

Tijd om even te relaxen!

Neem zelf iets lekkers mee of kies een voor een van onze verzorgde lunches om jullie weer voor te bereiden op het volgende avontuur.

Avontuurlijke Grottentocht

Gedesoriënteerd komen we aan bij de eerste opdracht. De cryptische raadsels, spannende hindernissen, soms smalle en lage gangetjes zijn niet opgewassen tegen ons sterk staaltje teamwork. We staan voor de laatste opdracht. Lukt het ons om de sleutel tot onze bevrijding te bemachtigen of komen we nog voor één laatste verrassing te staan?

Kenmerken

Beleving, laagdrempelig, uitdagend en educatief

Locatie

Sibbergroeve | Daalhemerweg 150, Valkenburg

Prijs per persoon

60

Fitnessniveau

Gemakkelijk

Duur

3 - 4,5 uur

Goed om
te weten

Wat zit er inbegrepen?
Wanneer is deze activiteit niet geschikt voor mij?