Sluipen, speuren, klauteren

Een dag onder- en bovengronds klauteren, speuren, puzzelen en sluipen.

Het avontuur

De Sibbergroeve

In deze groeve starten het sluip, speur en klauter avontuur. We gaan beginnen met de Avontuurlijke Grottentocht; een doolhoftocht door de ondergrondse Sibbergroeve. Vinden we de weg terug naar de uitgang?

 

De Kasteelruïne 

Vervolgens klimmen we de 163 treden omhoog, terug naar de bovengrond. We zijn terug in het dorpje Sibbe, krijgen een lunchpakketje mee en gaan op pad naar de Kasteelruïne/fluweelengrot.

Hier vindt namelijk het tweede avontuur plaats; Grotklauteren! Hier gaan we de Kasteelruïne al klauterend ontdekken, onder- en bovengronds.

Hoe ziet de dag eruit?

Onderstaande is een voorbeeld planning. Dit is geen feitelijk overzicht, maar een illustratie van de beleving.

sluipen, puzzelen, klauteren

Avontuurlijke Grottentocht

Gedesoriënteerd komen we aan bij de eerste opdracht. De cryptische raadsels, spannende hindernissen, soms smalle en lage gangetjes zijn niet opgewassen tegen ons sterk staaltje teamwork. We staan voor de laatste opdracht. Lukt het ons om de sleutel tot onze bevrijding te bemachtigen of komen we nog voor één laatste verrassing te staan?

Pauze

Tijd om even te relaxen!

Neem zelf iets lekkers mee of kies een voor een van onze verzorgde lunches om jullie weer voor te bereiden op het volgende avontuur.

Grotklautertocht

Ontdek op een spannende manier de gangen onder het kasteel. We klauteren door smalle gangetjes, klimmen naar beneden via een steile lader en maken een spannende abseil in een historische waterput. Wauw, wat een enorme adrenalinekick geeft dit!

Kenmerken

Klauteren, escape room, puzzelen, ondergronds

Locatie

Sibbergroeve | Daalhemerweg 150, Valkenburg

Prijs per persoon

65

Fitnessniveau

Gemiddeld

Duur

3 - 4,5 uur

Goed om
te weten

Wat zit er inbegrepen?
Wanneer is deze activiteit niet geschikt voor mij?