Van grot tot kasteel

Verken in een dag de highlights van Valkenburg! Ontdek de immense grotten per grotbike, waarna je doorgaat om te gaan klauteren onder op en rondom het kasteel van Valkenburg

Het avontuur

De Sibbergroeve

In deze groeve start de expeditie, 40 meter onder de grond, op ontdekkingsreis per grotbike in het eeuwenoude gangenstelsel.

 

De Kasteelruïne 

Vervolgens klimmen we de 163 treden omhoog, terug naar de bovengrond. We zijn terug in het dorpje Sibbe, krijgen een lunchpakketje mee en gaan op pad naar de Kasteelruïne/fluweelengrot.

Hier vindt namelijk het tweede avontuur plaats; Grotklauteren! Hier gaan we de Kasteelruïne al klauterend ontdekken, onder- en bovengronds.

Hoe ziet de dag eruit?

Onderstaande is een voorbeeld planning. Dit is geen feitelijk overzicht, maar een illustratie van de beleving.

grot tot kasteel

Grotbiken

We ontdekken samen dit grote ondergrondse landschap, per grotbike! We gaan links, rechts, zien een hoog plafond, dan weer laag, smal, ruim, geen idee meer waar we zijn. Zou onze gids de weg nog weten?
Dan stoppen we… Tijd voor een korte pauze! Even tijd om dit landschap ook echt tot ons te nemen en de 40 meter diepe verborgen verhalen te ontdekken.
We stappen weer op, terug het donkere gangenstelsel in!

Pauze

Tijd om even te relaxen!

Neem zelf iets lekkers mee of kies een voor een van onze verzorgde lunches om jullie weer voor te bereiden op het volgende avontuur.

Grotklautertocht

Ontdek op een spannende manier de gangen onder het kasteel. We klauteren door smalle gangetjes, klimmen naar beneden via een steile lader en maken een spannende abseil in een historische waterput. Wauw, wat een enorme adrenalinekick geeft dit!

Kenmerken

Ondergronds, beleving en educatief

Locatie

Sibbergroeve | Daalhemerweg 150, Valkenburg

Prijs per persoon

65

Fitnessniveau

gemiddeld

Duur

3 - 4,5 uur

Goed om
te weten

Wat zit er inbegrepen?
Wanneer is deze activiteit niet geschikt voor mij?